III Congrés Feminisme Islàmic

19Ene08
El Tercer Congrés Internacional de Feminisme Islàmic estarà centrat en la problemàtica de les dones musulmanes en l’era de la globalització, enfrontades a una doble opressió: econòmica (neoliberalisme) i política (fonamentalisme religiós). S’analitzaran les respostes des del feminisme islàmic a aquesta situació, i la seva contribució a la construcció d’una societat civil planetària, basada en la cultura dels drets humans i en valors universals com són la democràcia, la justícia social, la llibertat de consciència i la igualtat de gènere.

  • S’analitzaran les relacions del feminisme islàmic amb el feminisme global i el moviment altermundista.
  • Es donaran a conèixer diverses estratègies per a la millora dels drets de les dones musulmanes, per part d’associacions pro-drets humans d’àmbit nacional i internacional.
  • S’abordarà el tema de l’homosexualitat, i es dedicarà un panell a la masculinitat i la implicació dels homes en el feminisme islàmic.
  • Temes relacionats: feminisme del tercer món; feminisme i capitalisme; objectius del Mil·lenni de Nacions Unides; Aliança de Civilitzacions; accés a l’educació; feminisme i violència comunal; cultura de la guerra; feminisme i islamisme; diversitat cultural i drets humans; secularització; interculturalitat; diàleg interreligiós; hermenèutica alcorànica; espiritualitat i feminisme.

Objectius

  1. Continuar la tasca iniciada en el Primer i el Segon Congrés de Feminisme Islàmic, a través del quals es va donar a conèixer l’emergent moviment de les dones musulmanes darrere de la igualtat de gènere, tant a nivell teòric com sobre el terreny.
  2. Analitzar les estratègies empreses per les feministes musulmanes per a plantar cara a les noves situacions d’opressió derivades de la globalització, amb especial atenció a l’aliança entre el neoliberalisme i el fonamentalisme religiós.
  3. Situar el feminisme islàmic en el context de la globalització, com part del feminisme global i en relació al moviment altermundista.
  4. Contribuir a la consolidació del feminisme islàmic com a moviment transnacional, mitjançant la creació de xarxes d’organitzacions que treballen en el camp dels drets de les dones en l’àmbit islàmic.

Lloc i data

El Congrés es celebrarà a Barcelona, a mitjans d’octubre del 2008.No Responses Yet to “III Congrés Feminisme Islàmic”

  1. Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: